Kako da se brine za svoj izgled?

Globus dan pada na 2. četvrtak. oktobra. On je bio objavljen u 2000. godini, kao i u Poljskoj, prvi događaj se dogodilo u 2006.godini. Statistika SZO je saopštila da je oko 284 miliona ljudi koji žive sa oštećenim vidom ili potpuno slep. 90% od njih ostaju u zemljama sa smanjenjem prihoda stepeni. Što je još gore, pravilnu terapiju, kao i izbegavanje, dovoljno je da se spreči gubitak vida u 80% kupaca! U Poljskoj u tom smislu, nisam siguran – skoro 50% stanovništva u uzrastu 16-54 godina, ne vidi ispravno. Pravilna ishrana štiti naše oči Najvažniji trenutak je da se spreči bolesti oka. Da biste smanjili rizik od bolesti, ishrana mora da sadrži okružaющ-sodružestvennый lisnato povrće: peršun, spanać, kupus, Eko-sodružestvennый luk, brokoli, tikvice, kupus, komorač.

Ovi povrće sadrže maksimalno visok broj lutein, koji se bavi štiti krvne sudove mrežnjače. Pored toga, lutein štiti oči od štetnog ultraljubičastog zračenja. Pored lutein važni karotenoidi, kao i vitamini u žute, i crvene povrće i voće: šargarepa, krompir, kukuruz, paprika, bundeva, crveno grožđe. Ono što mi prihvatamo ima ozbiljan uticaj na naš vid. U njegovo stanje, kao i cena produbljivanje kvara. Pravilna ishrana u stvari je osnova lečenja, bilo koji aspekt naše zdravlje. U spowszechniała savet, ali od toga treba početi. Lekari preporučuju ishranu, bogat vitaminima A, C i E, cink, masti omega-3, kao i lutein i zeaksantynę. Pored opšte dobro uticaja na naše mikroorganizama, zbog prisustva ovih komponenti, će držati oči na oprezu. Oni, naravno, takođe će pomoći da se zaustavi oblačnost sočiva, odnosno katarakte, i čak … da je zbog Starosti-makulodistrofiя. Naravno, to nije čudo lek, ali deo celog procesa vida lečenja, kao i samo kao važan vid je, možda, nema tražnje, da objasni.

Odgovarajući plan ishrane štiti naše oči

Mi ne treba ignorisati omega-3 kiseline, koje su najveći izvor riba: losos, skuša i tuna. U ishrani treba da se sastoji od ostrige ili drugih školjki), kao i govedina daje cinka, koji štiti oči od štetnih uticaja spoljnih faktora. Vid dete Oko 19 miliona dece širom sveta sa oštećen vid. U Poljskoj 20% od dece predškolskog uzrasta sa oštećenim vizuelnog sistema, koje zahtevaju korekciju. Kako da ukažemo da je dete sanja nevolja?

Evo nekoliko saveta: dete masaža oči ili щurit; bilo “sumnjivo” blizu toga da ona izgleda; kao po pravilu, posrće, pada; žali se na glavobolju, iritaciju očiju, a takođe kaže, da on vidi, nejasna; naslanja previše za kućne peći, knjige, fotografije, i tako dalje; verovatno da se proverava, kako dobro, kako piše, a takođe čini greške. Ako dete bio otkriven sa disleksijom, uz odlazak na kliniku. Razgovarao sam sa ljudima koji se na dnevnoj bazi bave vizija, njegova procena, kao i podešavanje. Razgovarao sam sa profesionalcima iz poslovnih Džoli (koja se smatra zaštitnica ovaj rekord, ali, prvo, je vodeći proizvođač fenomen sočiva najvišeg kvaliteta), kao i optometrystą-to je stručnjak za dijagnozu problema sa vidom. Kao rezultat ovih razgovora već sam sakupio 10 pokazivača, kao i predloge, koje ja razumem samo kako se sa vidom. Neke od tih pokazivača može izgledati suviše opšte ili tako otrcano, ali, u stvari, to je samo kako to izgleda. Tretman vizija treba da bude kompleksna, kao i dug postupak. Zahtev za sebe-život. To je predlog koji bi trebalo da koristite bez obzira na uzrast. Pogodna je, kako za nas tako i za našu decu. Hajde da se do njega.

Dakle, kako ste zabrinuti za sight bebu?

Ako porodica se sastoji od stanja oka, nakon čega se obratite lekaru mora. Stručnjaci navode da je ovaj pregled bi trebalo da se desi u toku prva 3 meseca života deteta.

Takođe, obratite pažnju na važne funkcije omega-3, koji doprinose razvoju vida kod dece i adolescenata. Nedostatak masnih kiselina može da donese, u posebno, potpuno suvog oka, ili makularne degradacije. Deca treba da budu zaštićeni od bilo koje vrste displeja digitalnih uređaja (telefona, kompjuterskih sistema, tablete). Trenutno sam već rekao više, nego kada sam okularnikiem. Izgleda, međutim, na fotografijama, koje u strahu lice. Ja koristim poene u školu, što je obično.

Problem gledišta, to je već sama za sebe, da je u celini napredak i, umesto toga, mi vidimo još gore, nego da je mnogo bolje i bolje. Osim toga, moj posao-to je vaš računar programera, kao i Dnevnik pisca– lanac me na kompjuterski sistem za dugih sati. Ja investiruю pred ekranom od malog, nažalost, ponekad i nekoliko sati dnevno.

  • Pretpostavljam da se poklapa, a nešto jedinstveno od većine od vas. Duh našeg vremena. Pa šta da radim? Samo kako da se brine o vašim očima?
  • Normalna poljski ishrana (koja je, uzgred budi rečeno, ne vole), umesto bogatstva orasi, semenke ili prorostki, a takođe često ne razumeju, šta da uradim povodom toga.
  • Ja kao što su orasi, ali većina sigurno nesolenoe, uzeti u obzir kao izuzetne užina za film. Mala zdela sa orasima, nerkowców, lešnika i oraha, a pre toga je omiljena emisija.